

GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
1. ALANIN TANIMI
Gıda teknolojisi alanı, modern teknolojileri uygulayarak tarım ve hayvancılığa dayalı hammaddeleri işleyen; duyusal, fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştirerek tüketime uygun gıda maddeleri üreten ve insanların tüketimine sunan bir modern teknoloji dalıdır.
2. ALANIN AMACI
Gıda teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde (Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği vb.) sektörün ihtiyaçları, Türk Gıda Mevzuatına uygun üretim yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3. ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR
Gıda Kalite Kontrol
Gıda İşleme
***Okulumuzun Gıda Teknolojisi alanında Gıda işleme dalında eğitim verilmektedir.
4. İSTİHDAM ALANLARI
Gıda Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
Süt ve süt ürünleri üreten işletmelerde,
Sebze ve meyve ürünleri üreten işletmelerde,
Hububat ve hububat ürünleri (Un, ekmek, makarna, pastacılık ürünleri vb.) üreten işletmelerde,
Zeytin ürünleri üreten işletmelerde,
Çay üretimi yapan işletmelerde,
Kamu (İl Gıda Kontrol Laboratuarı, Tarım ve Orman Bakanlığı vb.) ve özel laboratuarlarda,
Kalite kontrol laboratuarları gibi gıda tarım ve hayvancılığı kapsayan birçok işletmede ''Gıda Teknisyeni'' unvanı ile çalışabilirler.
5. EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
12 sınıf öğrencilerimiz işletmelerde beceri eğitimine tabi tutularak çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapmaktadır. Bu eğitimde öğrencilerimiz haftanın üç günü iş yerlerine giderek sigortalı olarak ve belli bir ücret karşılığında çalışmakta ve iş ortamına hazırlanmaktadır.
12 sınıf öğrencilerimize İşletmelerde Beceri Eğitimi kapsamında Torku (Panagro Et ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi), Unilever (Algida Dondurma Üretim Tesisi), Tarım ve Orman Bakanlığı gibi Konya da önde gelen kurum ve kuruluşlarla eğitim-öğretim imkanı sağlanmaktadır.
Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve ''İş yeri Açma Belgesi'' verilmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass sertifika / diploma ekiyle alınan ve başarılan modüller, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.